Horká čokoláda

Recepty, Nápoje

Suroviny

12 čtverečků čokolády podle chuti (hořká, mléčná či bílá)
trocha másla
smetana (asi 40 ml)
1/2 hrnku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vodní (parní) lázeň -2 hrnce, z nichž spodní je naplněn vodou, horní ne... Zapneme sporák, do vrchního, prázdného hrnce vhodíme čokoládu, trochu másla a čekáme do rozpuštění.

  2. Přidáme smetanu, zamícháme.

  3. Mléko v hrnečku ručním šlehačem vyšleháme do pěny (nemusí být nutně pěna, ale je to určitě lepší), kterou přidáme k čokoládě a necháme spolu prohřát, ochutnáme (můžeme přidat trochu cukru, ale doporučuji si vychutnat plnou chuť čokolády).

  4. Čokoládu nalejeme do šálku a k šálku čokolády pak podáváme šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!