Hodolanská omáčka od Jarouška

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 střední cibule - nahrubo nakrájet
300 g klobásy nebo kvalitních špekáčků (možno zkombinovat) - na kostičky
3 sterilované okurky - na kostičky
3 větší střední brambory - na kostičky
1 mrkev - nakrájet nadrobno
1 petržel - nakrájet nadrobno
1 kostka masoxu
1 lžička vegety
1 lžička plnotučné hořčice
3 bobkové listy
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
200 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience, kromě brambor, dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.

  2. Přidáme nakrájené brambory a po jejich změknutí zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou rozkvedlanou ve vodě a provaříme cca 5 minut.

  3. Nakonec přidáme smetanu a prohřejeme. Můžeme přidat i vajíčko natvrdo nakrájené na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!