Hnědá jednoduchá a dobrá fazolovka

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

hnědé střední fazole
cibule
klobása (nebo jinou uzeninu)
5 strouzků česneku
petrželka
olej
1 větší hrst celozrnné špaldové krupice (nebo hrubá mouka)
sůl
1 lžíce Podravky
2 brambory

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si uvaříme téměř do měkka, nebo je může přes noc nechat namočené a druhý den uvařit v té vodě, co se máčely.

  2. V jiném hrnci si na oleji osmažíme do hněda pokrájenou cibuli najemno, přidáme hrst špaldové krupice (nebo hrubé mouky), uděláme jíšku osmaženou do hněda a zalijeme uvařenými fazolemi i s vývarem, přidáme brambory nakrájené na malé kousky (pokud dáme zbylé tak je dáme ke konci vaření na těch 15 minut), lžíci Podravky, nakrájenou uzeninu, dosolíme, promícháme a 15 minut ještě dovaříme a nakonec přihodíme petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!