Hnědá jednoduchá a dobrá fazolovka
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- hnědé střední fazole
- cibule
- klobása (nebo jinou uzeninu)
- 5 strouzků česneku
- petrželka
- olej
- 1 větší hrst celozrnné špaldové krupice (nebo hrubá mouka)
- sůl
- 1 lžíce Podravky
- 2 brambory
Postup Hnědá jednoduchá a dobrá fazolovka
Postup přípravy receptu
-
Fazole si uvaříme téměř do měkka, nebo je může přes noc nechat namočené a druhý den uvařit v té vodě, co se máčely.
V jiném hrnci si na oleji osmažíme do hněda pokrájenou cibuli najemno, přidáme hrst špaldové krupice (nebo hrubé mouky), uděláme jíšku osmaženou do hněda a zalijeme uvařenými fazolemi i s vývarem, přidáme brambory nakrájené na malé kousky (pokud dáme zbylé tak je dáme ke konci vaření na těch 15 minut), lžíci Podravky, nakrájenou uzeninu, dosolíme, promícháme a 15 minut ještě dovaříme a nakonec přihodíme petrželku.