Hlávková polévka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1/3 hlávkového zelí
1/3 hlávky kapusty
1/3 hlávky květáku
1 mrkev
1 malá petržel
kousek celeru
2 hrsti hub
2 brambory
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 lahůdková cibule
1/2 masoxu
pepř
majoránka
sůl
pažitka
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru s masoxem(nebo do vody), nakrájíme zelí a kapustu jako když děláme zelí na proužky, cibule na malé kousky, mrkev, petržel, celer a brambory také na malé kousky, květák si rozebereme na malé růžičky, přidáme pepř, majoránku, sůl dle chuti, česnek na plátky a houby.

  2. Polévku necháme vařit na mírné teplotě, dokud nám všechna zelenina nezměkne, ale ne tak, aby byla blátivá, ale tak na skus dobrá!

  3. Pak už jen přidáme jíšku, jak kdo chce polévku hustou a pokud by někomu hustota polévky vyhovovala tak, jak je hustá se zeleninou, zajíškovávat nebude(já jíšku dala, my máme rádi husťačky).

  4. Dochutíme, přihodíme pažitku a stáhneme ze sporáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!