Hermelín do trouby i na gril

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 Hermelínky
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžičky červené papriky
rozmarýn
tymián a pod
sůl
pepř
brusinky
chléb a alobal
baby špenát
hlávkový salát
rajčata
bazalka
Dresing:
aceto balsamico
třtinový cukr
voda

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce připravíme marinádu z jemně nakrájených bylinek, česneku, červené papriky, soli, pepře a olivového oleje. Hermelín vložíme do dvojvrstvy alobalu a potřeme z obou stran marinádou. Zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby cca na 180-200°C a pečeme cca 25 minut, dokud sýr není měkký.

  2. Mezitím v hrnci svaříme 0,1 dl balsamica s 1-2 polévkovými lžícemi cukru do zhoustnutí. V případě potřeby zředíme lžící vody. Necháme vychladnout.

  3. Natrháme salát, přidáme špenát a rajčata promícháme, případně dáme trochu olivového oleje, nalijeme dresing. Topinku si můžeme udělat v troubě společně se sýrem na poslední minuty a gril režim spotřebiče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!