Variace na Waldorf salát s karamelizovaným celerem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 středně velký celer
2 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
2 hrsti vyloupaných vlašských ořechů
2 větší kyselejší jablka
2 lžíce majonézy
1 lžíce kysané smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a celer opékáme asi pět minut, až kostičky získají zlatavou barvu.

  3. Přidáme polovinu citronové šťávy, špetku soli a cukr a opékáme dalších pět minut, než začne cukr karamelizovat.

  4. Pak celer přendáme na talíř a necháme chladnout.

  5. Na zbytku karamelu opečeme i ořechy.

  6. Oloupeme jablka, nakrájíme je na kostky a promícháme se zbytkem citronové šťávy, aby nezhnědla.

  7. Smetanu prošleháme s majonézou, solí a pepřem.

  8. Smícháme celer, ořechy i jablka a promícháme se smetanovou zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!