Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety hejka
krabička žampionů (cca 150 g)
sáček špenátových listů (cca 150 g)
1 cibule
150 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky.

  2. Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut. Neustále mícháme.

  3. Přidáme špenát a přilijeme smetanu. Promícháme a necháme podusit pár minut, než špenátu zvadnou listy.

  4. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Na druhé pánvičce rozpálíme olej a hejka opékáme z obou stran, až je pořádně propečený.

  6. Na talíř dáme smetanovou směs žampionů a špenátu a na to položíme hejka.

  7. Velkým hladovcům k tomu můžeme přidat brambory:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!