Gulášová polévka z václavek

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g václavek (spařených a okapaných)
60 g uzeného špeku (nebo sádlo či olej)
1 velká cibule
350 g oloupaných brambor
4-5 stroužků česneku
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce rajského protlaku
drcený kmín
pepř mletý
majoránka
50 g hladké mouky
cca 1,5 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého míchání zpěnit.

  2. Přisypeme okapané václavky, protlak, na kostičky pokrájené brambory, koření a sůl dle chuti. Přilijeme asi 1200 ml vývaru a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí brambor a vývar dolijeme dle požadované hustoty polévky.

  3. Nakonec můžeme polévku ještě dle chuti osolit, opepřit a následně i podávat, například s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!