Gulášová polévka z mletého masa

Recepty, Polévky

Suroviny

5 lžic oleje
1 menší cibule
4 lžičky mleté papriky
200 g mletého hovězího masa (nebo mix s vepřovým)
sůl
pepř
kmín
3 velké stroužky česneku
majoránka
3 větší brambory
60 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme dorůžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků restujeme. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne.

  2. Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 30 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, ještě chvilku povaříme a zahustíme. Buď jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme ve vodě. Já si mouku opražím za stálého míchaní nasucho, musí se pak nechat zchladnout a prosít. Je to tzv. suchá jíška. Dělám si ji do zásoby a některá jídla tak zahušťuji.

  3. Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci ještě přidáme majoránku a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!