Gulášová polévka s lesními houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g hovězího masa
1 střední cibule
4 brambory
hrst nakrájených lesních hub
2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky kmínu
3 lžíce másla
2 lžíce mouky
vývar
olej
sůl
pepř
snítka libečku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme maso nakrájené na malé kousky a zprudka opečeme. Osolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přisypeme papriky, necháme je rozvonět a hned zalijeme částí vývaru - maso nemá být potopené. Dusíme doměkka, je-li třeba podléváme vývarem (nebo vodou).

  2. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očistěné a nakrájené houby, osolíme, pokmínujeme a dusíme cca 20 minut. Houby vyndáme, do pánve přidáme zbylé máslo (2 lžíce), necháme rozpustit, zasypeme moukou a připravíme jíšku.

  3. Když je maso měkké, přilijeme k němu cca litr vývaru (případně vody), přivedeme k varu, přidáme jíšku, rozšleháme, opět přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostičky, podušené houby a libeček. Společně vaříme cca 15-20 minut - do změknutí brambor.

  4. Na talířích hustě posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!