Gulášek z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 - 8 brambor
1 cuketa (malá)
4 plátky patizonu
4 stroužky česneku
sypká červená uzená paprika (nebo gulášová paprika)
200 g libovolné uzeniny (jakákoliv klobása nebo jiná dobrá uzenina)
4 rajčátka
2 chilli papričky (mini)
sůl
pepř
voda
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a pokrájíme na malé kousky.

  2. Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou papriku a necháme zpěnit.

  3. Když je cibulka dozlatova osmažená, přihodíme opéci na kostičky pokrájenou uzeninu, plátky česneku a nakonec vmícháme pokrájené brambory a zamícháme.

  4. Když je vše opečeno, zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou probublat.

  5. Ke konci dušení přidáme pokrájená rajčátka, cuketu, nadrcené chilli papričky a pokrájený patizon.

  6. Podusíme doměkka a podle chuti osolíme a opepříme.

  7. Zahustíme solamylem, (hladkou moukou) rozmíchaným ve vodě. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!