Gulášek s karlovarským knedlíkem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Guláš:
- hovězí maso
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 0,5 lžičky majoránky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
- 1/2 lžíce rajčatového protlaku
- sádlo
- vývar
- Knedlíky:
- 8-10 bílých toustů
- 1 lžíce másla
- 2 vejce
- čerstvý muškátový oříšek
- petrželka nebo pažitka
- hrubá mouka
- sklenička mléka
- sůl
Postup Gulášek s karlovarským knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Guláš: Maso nakrájíme. Cibuli také nakrájíme (musí být ve stejném množství jako maso).
Na sádle orestujeme cibuli, a to úplně do hněda. Přidáme maso, které necháme pořádně zatáhnout. Přisypeme pepř, majoránku, papriku, kmín, sůl, protlak a česnek. Zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby maso bylo ponořené. Ne moc vody, jinak nebudeme mít omáčku hustou.
Vaříme do změknutí masa.
Knedlíky: Toasty nakrájíme na malé kostičky. Můžeme je osmažit na másle, ale nemusíme.
Žloutky si oddělíme od bílků. Žloutky rozšleháme, přidáme nakrájené bylinky, přilijeme vlažné mléko, sůl a špetku muškátového oříšku. K této směsi přisypeme toasty a zasypeme moukou. Nakonec přidáme ušlehaný sníh.
Zabalíme do folie a vaříme cca 30 min.