Gulášek s karlovarským knedlíkem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Guláš:
hovězí maso
cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
0,5 lžičky majoránky
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky pepře
sůl
1/2 lžíce rajčatového protlaku
sádlo
vývar
Knedlíky:
8-10 bílých toustů
1 lžíce másla
2 vejce
čerstvý muškátový oříšek
petrželka nebo pažitka
hrubá mouka
sklenička mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Guláš: Maso nakrájíme. Cibuli také nakrájíme (musí být ve stejném množství jako maso).

  2. Na sádle orestujeme cibuli, a to úplně do hněda. Přidáme maso, které necháme pořádně zatáhnout. Přisypeme pepř, majoránku, papriku, kmín, sůl, protlak a česnek. Zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby maso bylo ponořené. Ne moc vody, jinak nebudeme mít omáčku hustou.

  3. Vaříme do změknutí masa.

  4. Knedlíky: Toasty nakrájíme na malé kostičky. Můžeme je osmažit na másle, ale nemusíme.

  5. Žloutky si oddělíme od bílků. Žloutky rozšleháme, přidáme nakrájené bylinky, přilijeme vlažné mléko, sůl a špetku muškátového oříšku. K této směsi přisypeme toasty a zasypeme moukou. Nakonec přidáme ušlehaný sníh.

  6. Zabalíme do folie a vaříme cca 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!