Trhaná buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
290 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
5 g sušeného droždí
60 g másla
80 g mléka
60 ml vody
2 větší vejce
1/2 lžičky soli
Na náplň:
60 g másla a pak
skořicový cukr
rozinky
ořechy
mák
jak je libo:)

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme si mléko s máslem. Všechny suroviny dáme do větší misky (pozor, nemusí se přidat všechna voda, aby těsto nebylo řídké, přidávejte postupně) a přidáme i rozehřáté mléko s máslem. Uhněteme. Zasypeme trochou hladké mouky a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

  2. Když těsto nakyne, rozválíme na vále na cca 30x50 a potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme skořicovým cukrem nebo tím, co v buchtě chceme a rozkrájíme na 6 dílů, které dáme na sebe. Budeme mít jeden dlouhý pruh. který rozkrájíme zase na 6 dílů. Vymažeme si formu na srnčí hřbet a vysypeme hrubou moukou.

  3. Necháme stát přikryté 45 minut.

  4. Pečeme v předehřáte troubě na 180°C asi 35 minut, Hlídejte:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!