Guláš z hlívy ústřičné

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení hlívy ústřičné (já koupila v Albertu)
1 cibule
gulášové koření
česnek
kmín
sůl
smetana
hotová jíška nebo hladká mouka
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme.

  2. Pak přidáme gulášové koření, česnek a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme déle, protože hlíva je tužší, takže je potřeba trochu více povařit. Přibližně 20 min.

  3. Když je měkká, zahustíme omáčku smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Já raději používám hotovou jíšku, protože nedělá hrudky. Celé ještě dochutíme solí, popř. dalším kořením dle chuti.

  4. Můžeme přímo do omáčky nasypat strouhaný sýr a pak s ním ještě omáčku ozdobit na talíři.

  5. Kdo je přeci jenom masožrout (jako u nás), tak může hned zkraje při dušení přidat maso. Já mám nafocené i s vepřovým masem. Obojí je výborné a hlíva ústřičná je velmi zdravá:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!