Guláš z hlívy ústřičné
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balení hlívy ústřičné (já koupila v Albertu)
- 1 cibule
- gulášové koření
- česnek
- kmín
- sůl
- smetana
- hotová jíška nebo hladká mouka
- strouhaný sýr
Postup Guláš z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme.
Pak přidáme gulášové koření, česnek a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme déle, protože hlíva je tužší, takže je potřeba trochu více povařit. Přibližně 20 min.
Když je měkká, zahustíme omáčku smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Já raději používám hotovou jíšku, protože nedělá hrudky. Celé ještě dochutíme solí, popř. dalším kořením dle chuti.
Můžeme přímo do omáčky nasypat strouhaný sýr a pak s ním ještě omáčku ozdobit na talíři.
Kdo je přeci jenom masožrout (jako u nás), tak může hned zkraje při dušení přidat maso. Já mám nafocené i s vepřovým masem. Obojí je výborné a hlíva ústřičná je velmi zdravá:-)