Guláš z dvojího masa

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g hovězího masa
500 g vepřového
sůl a pepř
kousek sádla
3 velké cibule
50 g anglické slaniny
gulášové koření
uzená paprika
masový vývar podle potřeby (asi 1,5 l)
2 lžíce hladké mouky
2 nakrájené papriky
majoránka
česnek podle chuti
Knedlíky:
400 g polohrubé mouky
lžička soli
asi 15 g droždí
300 ml vlahého mléka
1 vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme mletou papriku a gulášové koření a za stálého míchání chvíli restujeme dále. Pak přidáme vepřové maso, promícháme a po chvíli zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou doměkka. Přidáme nakrájené papriky, majoránku, česnek a vlijeme přes jemné sítko hladkou mouku, dobře rozmíchanou v troše vody. Provaříme a podle chuti dosolíme.

  2. Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme ho trochou vlahého mléka. Počkáme, až droždí vzejde (asi 5 minut) pak přidáme vajíčko, zbytek mléka a dobře propracujeme těsto, jemně ho poprášíme moukou, přikryjeme čistou, suchou utěrkou a necháme kynout. Těsto by při správném vykynutí mělo zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 4 díly, každý díl vyvalujeme do koule, přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Pak knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!