Grilované rybí špízy

Recepty, Ryby

Suroviny

250 g rybího filé
1/2 lilku (může být i cuketa)
1 čerstvá paprika
cherry rajčata
2 malé cibule
Marináda:
3 lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce medu
1 chilli paprička
bílý pepř
sůl
1/2 lžičky sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Filé narežeme na kocky asi 2,5 x 2,5 cm, baklažán a papriku na väčšie kocky, cibule na kolieska.

  2. Na ihly napichujeme striedavo kúsky ryby, papriky, baklažánu, paradajky a kolieska cibule.

  3. Všetky prísady na marinádu metličkou prešľaháme (chilli papričku narežeme nadrobno) a potrieme špízy. Necháme asi hodinu stáť v chlade.

  4. Potom špízy polejeme zvyšnou marinádou a grilujeme asi 5-6 minút.

  5. Na tanier uložíme špízy, polejeme výpekom z grilovania a ozdobíme plátkom citróna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!