Grilovaná rajčata s kapiemi

Recepty, Grilování

Suroviny

větší keříčková rajčata
kapie (počet dle jedlíků, já měla po 3 ks)
koření Ratatouille (lze vynechat)
2 stroužky česneku
špetka soli
pepře
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme asi na 2 cm kolečka, kapie podle velikosti na poloviny nebo třetiny.

  2. V oleji smícháme koření a prolisovaný česnek. Pokapeme zeleninu olejovou směsí, nepřeháníme to s množstvím oleje, pokud olej zbude, použijeme ho příště třeba pod maso. Necháme odležet asi hodinu.

  3. Rozpálíme gril v troubě na 185°C a grilujeme asi 6 minut na každé straně. Je hotovo, když se na paprikách tvoří puchýřky a rajčata se nafouknou“. Vhodné jak příloha k masu nebo i jen jako samostatný lehký pokrm. Určitě lze přidat třeba i sýr. Já měla jen červené kapie, rozhodně ale by se tam vyjímala i zelená, žlutá. Měli jsme to jako oběd, muž si k tomu vzal chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!