Grilovaná krkovička s pepřovou omáčkou od Krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
1 PL soli
1 PL sladké papriky
1 lžička tymiánu
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky pepře
2 dcl kvalitní řepkový olej
Pepřová omáčka:
výpek co stekl do nádobky od grilu
1,5 dcl silného vývaru
1 dcl smetany
přiměřeně kuličkového pepře čtyř barev
sůl
pepř
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 200 g plátky a dáme do předem připravené marinády z koření a oleje, 24 hodin necháme v lednici.

  2. Maso necháme odkapat a grilujeme na rozehřátém grilu asi 3,5-4 minuty, zakryté alobalem necháme chvíli odstát.

  3. Pepřovka: slitý výpek rozehřejeme, naředíme vývarem, přidáme koření a deset minut vaříme a redukujeme. Přidáme kousek másla a opět redukujeme, nakonec přilijeme smetanu (používám na šlehání 33%), necháme probublat. Pokud je potřeba dochutíme pepřem a soli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!