Grilovaná krkovička
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 drobně nasekané cibule
- 4 lž oleje
- 3 lž vinného octa
- 2 lž kečupu
- 1 lž worchesteru
- špetka pálivé papriky
- stroužek česneku
- 1 lž pepře
- sůl
- cukr
- oregano (nebo majoránka)
- petrželka
- 6 plátků vepřové krkovičky (à 200-250 g),
- olej
Postup Grilovaná krkovička
Postup přípravy receptu
-
Vše smíchat a plátky krkovičky naložíme do marinády a ponecháme je v ní několik hodin, nejlépe přes noc.
Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak na olejem potřeném rozpáleném grilu každý plátek po obou stranách 5 minut opékáme. Podáváme s chlebem nebo bramborem.