Gratinovaná dýně s bramborami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

menší dýně Hokaido
4 střední brambory
2 menší červené cibule
2-3 stroužky utřeného česneku
50 g anglické libové slaniny
150-200 ml smetany ke šlehání
strouhaná Gouda
kousíček másla
strouhanka
tymián
špetka pálivé papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme, dýni omyjeme. Vše nakrájíme na tenká kolečka asi 3-4 mm.

  2. Pekáček lehce vymažeme máslem a jemně posypeme strouhankou a nakrájenou slaninou. Ve smetaně rozmícháme papriku, pepř, česnek a sůl.

  3. Brambory, dýni a cibuli naskládáme střídavě do pekáčku. Posypeme lístečky tymiánu a zalijeme smetanou.

  4. Pečeme přikryté na 200 st. asi 30-35 minut, pak odkryjeme a posypeme sýrem. Dopečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!