Frkle

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
50 g másla
150 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Omáčka:
1 rajčatový protlak
olej
1 lžička krystalového cukru
sůl
200 g zakysané smetany
strouhaný uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a ešte teplé ich ošúpeme a jemne nastrúhame.

  2. Pridáme soľ, roztopené maslo, v ktorom sme rozmiešali vajíčko. Premiešame, pridáme múku a vypracujeme cesto.

  3. Z cesta tvoríme dlhé šúľky, ktoré narežeme na krátke šúľky. Každý šúľok sploštíme vidličkou a z boku prstami pritisneme.

  4. Varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na vrch. Frkle ocedíme.

  5. Rozpálime olej a orestujeme na ňom cca 5 minút paradajkový pretlak.

  6. Pridáme cukor, soľ, smotanu. Stiahneme z ohňa a rozmiešame.

  7. Vložíme frkle, premiešame a na tanieri posypeme syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy