Frikadelky na kapustě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 cibule
1 žloutek
125 g mletého masa
1 lžíce strouhanky
1/2 kávové lžičky sekaného tymiánu
sůl
pepř
1 kávová lžička másla
100 ml vývaru
1 malá hruška
150 g kapusty
strouhaný muškátový oříšek
brambory
mléko
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli a polovinu jí smícháme se žloutkem, mletým masem, strouhankou, tymiánem a pepřem.

  2. Na pánvi zahřejeme máslo, z masové směsi uděláme navlhčenýma rukama 3 frikadelky a opékáme je po každé straně 4 minuty. Udržujeme je teplé. Z kapustových listů vyřízneme košťál a pak je nakrájíme na nudličky.

  3. Opláchneme je a necháme v sítu okapat.

  4. Zbytek cibule zpěníme na másle, přidáme kapustu a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem a při střední teplotě dusíme ještě 10 minut.

  5. Hrušku umyjeme, vykrojíme jaderník a nakrájíme na kousky, které přidáme na poslední 3 minuty do varu do kapusty.

  6. Zeleninu osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Na talíři na ni položíme teplé frikadelky. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!