Francouzské tousty z mazance

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 menší mazanec (já měla z DP z 1/2 kg mouky)
5 vajec
1 dcl mléka
špetka soli
větší špetka skořice
vanilkový cukr
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 minuty).

  2. Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě překrájíme (já zkoušela trojúhelníky). Namáčíme do vaječné směsi, z každé strany necháme trochu nasáknout.

  3. Smažíme z obou stran do zlatova, vyjmeme, ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s oblíbeným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!