Francouzské brambory po našimu

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 větších brambor
1 cibule menší
10 cm porku
1 mrkev
pár růžiček brokolice
1 kvalitní špekáček nebo klobása
česneková pasta
sůl
rozmarýn
sádlo
2 vejce
1/2 skleničky podmáslí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory pokrájíme na plátky, v míse promícháme s cibulí pokrájenou nadrobno, pórkem na kroužky, mrkví krájenou škrabkou na plátky, růžičkami brokolice, špekáčkem na kostičky, česnekovou pastou a rozmarýnem.

  2. V pekáčku důkladně vymazaném sádlem pečeme asi hodinu přikryté.

  3. Do podmáslí zamícháme vajíčka, osolíme podle chuti, zalijeme brambory a dopékáme nepřikryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!