Francouské rohlíky-croissant

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1 vejce
225 ml vody nebo mléka
60 g másla
1 kávová lžička soli
2 PL cukru
400 g hladké mouky
1/4 balíčku sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Program - příprava těsta. Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny.

  2. Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikro sáčku a dejte na hod. nebo na noc do lednice. Potom vyválejte těsto a vykrojte asi 9 čtverců a potom je rozkrojte na půl.

  3. A teď moje zkušenost: místo suchého jsem použila 1/3 balení čerstvého droždí.

  4. Před pečením jsem každý trojúhelníček potřela máslem. Plech nemusíte ničím mazat. Je lepší nechat těsto v lednici přes noc.

  5. Péct v el. troubě na 200-220°C dorůžova.

  6. Jednu polovinu jsem pocukrovala a druhou ne, ale jsou lepší nepocukrované. Zdroj-Návod k obsluze dom. pekárny ETA Siesta 0149.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!