Francouské rohlíky-croissant
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 1 vejce
- 225 ml vody nebo mléka
- 60 g másla
- 1 kávová lžička soli
- 2 PL cukru
- 400 g hladké mouky
- 1/4 balíčku sušeného droždí
Postup Francouské rohlíky-croissant
Postup přípravy receptu
-
Program - příprava těsta. Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny.
Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikro sáčku a dejte na hod. nebo na noc do lednice. Potom vyválejte těsto a vykrojte asi 9 čtverců a potom je rozkrojte na půl.
A teď moje zkušenost: místo suchého jsem použila 1/3 balení čerstvého droždí.
Před pečením jsem každý trojúhelníček potřela máslem. Plech nemusíte ničím mazat. Je lepší nechat těsto v lednici přes noc.
Péct v el. troubě na 200-220°C dorůžova.
Jednu polovinu jsem pocukrovala a druhou ne, ale jsou lepší nepocukrované. Zdroj-Návod k obsluze dom. pekárny ETA Siesta 0149.