Francouské toasty s malinovou zavařeninou á la Natýsek

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

12 plátků toastového chleba
malinová zavařenina (jahodová)
4 vejce
1/4 šálku mléka
1/4 čajové lžičky skořice
2 polévkové lžíce másla
moučkový cukr
1/3 šálku krájených mandlí
čerstvé ovoce na zdobení:
maliny
jahody (podle druhu zavařeniny)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny plátky chleba potřete zavařeninou, polovinu z nich posypte mandlemi. Navrch dejte druhý plátek chleba.

  2. Rozklepněte do misky vejce. Přidejte mléko a skořici a ušlehejte do hladka.

  3. Každý sendvič namočte do vaječné směsi a položte na tác.

  4. Na středně prudkém ohni rozpusťte na pánvi máslo. Opečte toasty po obou stranách do zlatova - asi 5 minut. Toasty pocukrujte a ozdobte ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!