Fazolové brownies bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek uvařených fazolí (300 ml)
200 ml vody
3 lžíce kakaa
2 lžíce mandlové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce slunečnicové mouky (Adveni Medical)
5 lžic univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1 lžíce oleje
3 lžíce cukru
3 lžíce sekaných ořechů
3 lžíce sekané čokolády bez mléka

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme všechny sypké suroviny a olej a za stálého míchání přiléváme zbylou vodu, až než vznikne ne příliš husté těsto.

  2. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme asi 20 minut, kraje by měly být upečené, ale střed ještě mírně mazlavý.

  3. Upečenou placku vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila. Vychladlou ji pak nakrájíme na malé kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!