Fazolky se smetanou, olivami, sušenými rajčátky a Štíhlými nudlemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g zelených fazolek krátce povařených v osolené vodě
1 balení Šmakounovy Štíhlé nudle
2 lžíce sušených rajčat v oleji naložených
1 lžíce černých oliv pokrájených na čtvrtky
200 ml smetany na vaření
2 lžičky sušeného česneku
čerstvě mletý pepř
sůl
špetka sušené bazalky
2-3 lžíce olivového oleje
případně strouhaný sýr na závěr

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky opečeme na oleji, přidáme Štíhlé nudle a lehce oresujeme, dokud nezezlátnou.

  2. Přidáme sušená rajčátka, smetanu, sušený česnek, špetku bazalky, sůl a pepř.

  3. Krátce povaříme, až se smetana z větší části vstřebá, a odstavíme.

  4. Nakonec přidáme olivy.

  5. Ihned podáváme - kdo má rád sýr, může jím směs na talíři posypat. Olivy mají poměrně výraznou chuť, proto pokud je nemusíte, můžete je ve směsi zcela vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!