Fazole s kukuřicí sin chilli sin carne:-)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

300 g fazolí Adzuki
200-250 g mražené kukuřice
1 větší cibule
4-5 velkých stroužků česneku
(použit český nikoli čínský, čínského možná přidat více)
olej
sůl
(pro milovníky chilli - chilli omáčka)

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme (namáčela jsem od večera do dalšího poledne). Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a tři stroužky česneku nakrájené na kolečka. Pak přidáme fazole i s vodou, ve které byly namočeny a kukuřici. Osolíme.

  2. Vaříme pod pokličkou cca 45-60 minut, až jsou fazole měkké (doba vaření se, myslím, může lišit podle doby, jak dlouho byly fazole namočené).

  3. Podle potřeby doléváme vodu, aby se nám fazole nepřipálily. Ke konci přidáme 1-2 rozmačkané stroužky česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!