Fánky - boží milosti

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
0,5 dl oleje
60 g práškového cukru
3 žloutky
4 lžice rumu
sul
100 ml zakysané smetany
špetka soli
20 g droždí
mléko (podle potřeby)
Na posypání:
práškový cukr
vanilkový cukr
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vypracujeme cesto, necháme vykysnúť. Jemne vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky asi 10 x 3 cm a v strede každého urobíme rez. Jeden koniec prevlečieme cez stred.

  2. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Vyberieme a uložíme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.

  3. Posypeme cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!