Falešný srnčí guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí kližky
300 g cibule
100 g strouhané kořenové zeleniny
sádlo
sladká mletá paprika
rajský protlak
rybízový džem
sůl
česnek
hladká mouka
hovězí vývar z kostky
jalovec
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu osmahneme na sádle, zasypeme sladkou mletou paprikou, přidáme rajský protlak, lžičku (i více podle chuti) rybízového džemu a osmahneme.

  2. Vložíme pokrájenou kližku a osmahneme. Osolíme, přidáme rozetřený česnek (kdo kolik má rád, já jsme dala 3 stroužky) a dusíme do poloměkka.

  3. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem z kostky, přidáme 10 bobulek jalovce a bobkový list. Dusíme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!