Předsametový vlašák

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g gothajského salámu
1 mrkev
1 petržel
1 celer
1 menší vařená brambora
1 sterilovaná okurka
1 cibule krájená spařená ve sladkokyselém nálevu (stačí pouze nechat přejít varem a scedit, vychladit)
4 vejce
1 pomazánkové máslo
4 lžíce majonézy
1 lžíce práškového cukru
sůl
pepř
glutasol dle chuti
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 lžíce hořčice
2 plátky sterilované kapie

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme zchladnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru na malé kostičky, okurek jemně nastrouháme, cibuli před spařením nakrájíme na kostičky, vejce nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Hrášek, pokud není sterilovaný, uvaříme do měkka a necháme okapat. Utřeme pomazánkové máslo s majonézou, hořčicí, cukrem a solí, ochutíme mletým pepřem a Glutasolem, přisypeme všechnu připravenou zeleninu, vejce, a salám. Promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!