Extra likérové kuličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
150 ml oleje
2 vejce
150 g bílého jogurtu
130 g krystalového cukru
200 g hladké mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
Dále:
3 žloutky
vanilka
80 ml mléka
1 lžička vanilkového pudinku
100 ml kondenzovaného slazeného mléka
rum
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Pečení: Vejce krátce prošleháme s cukrem, za postupného přilévání oleje. Poté vmícháme jogurt a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vlejeme do libovolné formy (bábovková, dortová atd.) a pečeme asi na 180°C. Upečeme, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.

  2. Horký moučník vyklopíme do velké mísy, pomocí lžíce ho rozdělíme na několik částí, a ty ještě horké polejeme rumem (80 ml).

  3. V teflonové pánvi, nebo jiném hrnci zahřejeme mléko s rozmíchaným pudinkem, po zabublání ztlumíme a důkladně v něm rozmícháme žloutky. Po vypnutí zamícháme s kondenzovaným mlékem. Tuto směs budeme zpracovávat s navlhčeným moučníkem. Pro lepší zpracování můžeme použít ponorný mixér. Pokud je těsto stále suché zvlhčujeme rumem a obalujeme v holandském kakau.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!