Zelený chřest s hráškem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 svazku zeleného chřestu (já měla ze zahrady a nebyl ještě úplně zelený)
1/2 sáčku mraženého hrášku
několik plátků kvalitní šunky
pršut (nemusí být, ale...:-))
2 jarní cibulky
čerstvá petrželka
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájené šunky a na kolečka nakrájené cibulky.

  2. Hrášek propláchneme horkou vodou a chřest překrájíme na kousky.

  3. Obojí přidáme na pánev ke směsi, osolíme a cca 3 - 5 minut prohříváme.

  4. Chřest i hrášek by měly zůstat křupavé.

  5. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

  6. Podáváme s bagetkou nebo třeba jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!