Exotická dušená krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1 lžíce oleje
Dijonská hořčice
sůl
pepř 4 barev
miska nakrájené slaniny
miska nakrájených naložených švestek v Portském víně

Postup přípravy receptu

  1. Alespoň den předem si naložíme sušené švestky do portského vína...stačí deci vína na balíček sušených a vypeckovaných švestek. Zbytek vína můžete ochutnávat při vaření receptu.

  2. Plátky krkovice nařízneme, aby se nám okraje nezkroutily...já jsem si větší pláty rozřízla ještě napůl.

  3. Maso osolíme a opepříme - prsty vklepeme sůl a pepř do masa.

  4. Poté pláty masa potřeme dijonskou hořčicí a dáme maso zprudka opéct po obou stranách na rozpálenou pánev s olejem.

  5. Takto opečené maso vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou slaninu a nakrájené švestky naložené v portském víně - lehce osmahneme. Maso položíme zpět na pánev, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme. Podléváme vodou, aby se nám maso nepřichytlo. Až je maso měkoučké, opět ho vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem. Krkovičku vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s rýží, knedlíkem, nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!