Estonský kringel z pekárny

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
150 ml oleje
250 ml vlažného mléka
3 lžíce cukru
půl kostky droždí
špetka soli
Náplň:
sáček mleté skořice
5 lžic cukru
80 g rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vlijeme mléko, olej, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Pak přidáme mouku a sůl (droždí nesmí přijít do kontaktu se solí!). Zvolíme program na těsto.

  2. Než se těsto zpracuje a vykyne, smícháme rozpuštěné máslo se skořicí a cukrem.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vyválíme na tenkou placku, potřeme připravenou směsí, zarolujeme a roládu podélně rozkrojíme na půl. Je dobré roládu na konci nechat spojenou,lépe se s tím pracuje. Upleteme cop a vytvarujeme do věnce. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut kynout.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° asi 20 - 25 minut. Po upečení je možné potřít rumem a pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!