Džem z dýně a jablek

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

750 g dýně
1/2 kg želírovacího cukru
(nebo Gelfix Extra 2:1 a půl kila normálního krystalu)
2 ks citronů
1 lžička mleté skořice
1/2 kg jablek
zázvor
2 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme. Vyjmeme semínka, odstraníme všechna vlákna a dužinu nakrájíme na kostičky.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme.

  3. Jablka a dýni vložíme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a zázvor nastrouhaný na jemno. Směs vaříme na mírném ohni pod poklicí až do změknutí.

  4. Pak vmícháme cukry se skořicí a pokračujeme v mírném varu do zhoustnutí, zhruba 20 minut.

  5. Pak džem z dýně stáhneme z ohně.

  6. Džemem naplníme jednotlivé sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře uzavřeme.

  7. Do dýňového džemu můžeme použít místo jablek i pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!