Dýňový perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g jemně nastrouhané dýně
140 g cukru krupice
2 vejce
60 ml oleje
cca 220 g polohrubé mouky, dle vodnatosti dýně
1 prášek do perníku
Dále dle chuti:
kakao
čokoláda
ořechy
kokos
marmeláda, džem, povidla
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy najemno nastrouháme očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s kypřidlem a opět vše dobře promícháme. Pokud chceme perník tmavý, kakaový, nahradíme část mouky kakaem. Do těsta dle chuti můžeme přidat a tím perník i dochutit nasekanými ořechy, čokoládou nebo strouhaným kokosem.

  2. Pečeme v kulaté formě o průměru 22-24 cm, v předehřáté troubě na 170 stupňů nebo v remosce cca 25-30 minut. Vyzkoušíme špejlí.

  3. Po zchladnutí můžeme perník prokrojit a pomazat marmeládou dle chuti, polít čokoládovou polevou nebo nejprve potřít povidly a pak přelít čokoládou, posypat dle chuti kokosem nebo ořechy. Vše uděláme podle toho, jak nám perník nejvíce chutná.

  4. Perník je velmi jednoduchý, rychlý, nadýchaný a díky dýni i hezky vláčný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!