Dýňový koláč s chutí medového perníku

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,5 hrnku (hrnek - 250ml) špaldové nebo polohrubé mouky
1,5 KL jedlé sody
1 KL koření-medový perník
2 vejce
1,5 hrnku kefíru (mléka)
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
+
2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek)
3 PL třtinového cukru na prosypání dýně
máslo do formy
strouhaný kokos
Na žmolenku:
100 g másla
100 g polohrubé mouky
100 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, kefír (mléko), nakonec přisypeme mouku se sodou a smíchanou se lžičkou koření - medového perníku.

  2. Těsto nalijeme do keramické pečící nádoby, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Dýni nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě.

  3. Z másla, cukru a mouky připravíme žmolenku, kterou posypeme nastrouhanou dýni.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Zkoušíme špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!