Dýňová polévka s jablky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce másla
1 velká cibule
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
1 kg dýně
1 velké jablko
800 ml zeleninového vývaru
200 ml jablečného džusu
zakysaná smetana na ozdobu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme do něj na drobno nakrájenou cibuli a muškátový oříšek. Smažíme, dokud nezačne cibule hnědnout.

  2. Dýni překrojíme, zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme ji na kostky velké asi 2x2cm. Oloupané jablko zbavíme jádřince a nakrájíme ho na stejně veliké kousky jako dýni. Obojí vsypeme do hrnce k cibulce, zalijeme vývarem a džusem a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou asi 25 minut.

  3. Polévku sundáme z ohně a rozmixujemeji na hladký krém. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ji ozdobenou zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!