Ostrá směs z bedel na topinky

Recepty, Houby

Suroviny

2 větší hlavy bedel
1/2 menší cibule
3 stroužky česneku
2 menší rajčata
3 kusy sušených rajčat v oleji
sůl
pepř
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička Harissy
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce olivového oleje
2 krajíce chleba
česnek na potření topinek

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené bedly, nadrobno nakrájená rajčata, sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek. Vše zakápneme trochou vody a dusíme, dokud se voda zcela nevyvaří.

  2. Do osmahlé směsi přidáme 1 lžičku hořčice, 1 lžičku Harissy a sojovou omáčku. Směs podle chuti osolíme, opepříme a už jen společně prohřejeme.

  3. Chléb opečeme na oleji, potřeme česnekem a potíráme houbovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!