Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla
250 g moučkového cukru
5 vajec
50 g práškového kakaa
200 g hladké mouky
náplň:
200 g strouhaného kokosu
250 g moučkového cukru
120 g instantní krupicové kaše (dle potřeby)
250 g másla
150 ml rumu (dle potřeby)
poleva:
100 g čokolády na vaření
70 g tuku

Postup přípravy receptu

  1. Naložte do mísy odváženou mouku s cukrem, přidejte prosáté kakao, měkké, na kostky pokrájené máslo, vejce a v jediném kroku vypracujte ideálně v robotu tmavé těsto konzistence řídkého lineckého. Vypracujte je co možná nejrychleji, aby v něm příliš nepovolil tuk.

  2. Na plechu s plátem pečicího pak z těsta vytáhněte“ stěrkou, případně jednoručním válečkem rovnoměrně silný plát a v troubě vyhřáté na 180°C ho upečte (cca 15 minut).

  3. Hned po vyjmutí z trouby plát propíchejte několikrát vidličkou. Připravte si náplň: ve větší míse smíchejte strouhaný kokos s moučkovým cukrem a krupicovou kaší, přilijte rozehřáté máslo, rum a vše promíchejte. Hmotu podle potřeby dohustěte krupicovou kaší, případně zřeďte přídavkem rumu.

  4. Směs naneste na ještě teplý upečený plát a stěrkou či nožem ji uhlaďte povrch. Povrch nakonec polijte rozehřátou čokoládovou polevou a než ztuhne, posypte ji strouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!