Dvoubarevná buchta s mandlemi a sušenými švestkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 150 - 180 g cukru
- 120 g změklé hery
- 3 vejce
- asi 1,5 dl mléka
- citronová kůra
- vanilka
- 1/2 kypřícího prášku
- 100 g sušených švestek
- 100 g sekaných mandlí
- 2 lžíce kakaa
Postup Dvoubarevná buchta s mandlemi a sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Tuk dáme do mísy a šleháme, přidáme cukr, žloutky a šleháme do pěny. Střídavě po lžicích přidáváme mouku promíchanou s práškem a mléko. Přidáme citronovou kůru, nasekané mandle a na drobné kousky nakrájené sušené švestky. Vše promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao.
Těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut.