Dvoubarevná buchta s mandlemi a sušenými švestkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
150 - 180 g cukru
120 g změklé hery
3 vejce
asi 1,5 dl mléka
citronová kůra
vanilka
1/2 kypřícího prášku
100 g sušených švestek
100 g sekaných mandlí
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Tuk dáme do mísy a šleháme, přidáme cukr, žloutky a šleháme do pěny. Střídavě po lžicích přidáváme mouku promíchanou s práškem a mléko. Přidáme citronovou kůru, nasekané mandle a na drobné kousky nakrájené sušené švestky. Vše promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao.

  2. Těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!