Sulc z vepřových nožek

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

4 větší vepřové nožky
1 mrkev
1 cibule
4 stroužky česneku
10 kuliček pepře
10 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 lžička soli
1 lžíce nasekaných lístků petržele nebo libečku (můžeme vynechat)

Postup přípravy receptu

  1. Kulaté koření a bobkové listy dáme do vajíčka na louhování čaje (pro pozdější snadné vyjmutí z vývaru).

  2. Nožky důkladně očistíme a dáme je do vhodného hrnce. Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené. Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut.

  3. Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu.

  4. Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě.

  5. Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!