Dvojí maso na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa (měla jsem plecko)
300 g uzeného masa (měla jsem rolku)
2 cibule
1 větší stroužek česneku
misku čerstvé houbové směsi (hlavně masáky)
drcený kmín
hovězí vývar (nebo houbový)
2 lžíce hladké mouky
1 větší rajče (nebo 1 lžíce rajčatového protlaku)
pepř
trošku oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Obě masa si nakrájíme zvlášť na kousky, tak akorát na sousto, cibuli nahrubo a tu dáme smažit na malém množství oleje, pak přidáme vepřové maso, dusíme ve vlastní šťávě až do malinko připálena.

  2. Zalijeme vývarem, aby maso bylo potopeno, přidáme kmín, osolíme a necháme dusit, až tekutinu zredukujeme na minimum. Přidáme houby, které předem mírně osmažíme na oleji a 1 cibuli nadrobno krájené a ještě dáme uzené maso, rajče nakrájené nadrobno (nebo protlak).

  3. Přilijeme tolik vývaru, kolik chceme mít šťávy (omáčky) a pak už jen zavrtíme mouku v trošce vývaru a když je vše podušené a měkké, tak zahustíme, necháme tak 10 minut provařit a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!