Tvarohový koláč s mandarinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 žloutky
80 g krupicového cukru
50 ml slunečnicového oleje
2 lžíce rumu
1 kelímek zakysané smetany (190 g)
150 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
4 bílky
Náplň:
1,5 vaničky měkkého tvarohu (375 g)
100 g cukru
120 ml mléka
1 žloutek
1/2 sáčku Zlatého klasu nebo vanilkového pudinkového prášku
1 plechovka mandarinkového kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme olej a rum, přimícháme zakysanou smetanu, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Necháme 5 minut péct.

  2. Na náplň promícháme tvaroh s cukrem, mlékem, žloutkem a Zlatým klasem. Nakonec opatrně vmícháme scezené mandarinky z kompotu.

  3. Po pěti minutách formu vyjmeme z trouby, malou naběračkou opatrně na těsto nalijeme tvarohovou náplň a koláč vrátíme do trouby. Pečeme asi 30 minut. Před podáváním necháme koláč dobře vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!