Dušené zelí s uzeným a cizrnou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

150 g kysaného zelí - okapaného
1 ks cibule
olej
80 g uzeného masa (plec, krkovice, kuřecí stehno)
1 stroužek česneku - většího
1 lžička rajského protlaku - plnější
cca 150 g cizrny (předvařené nebo scezené z plechovky)
sůl
pepř mletý
cukr - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem.

  2. Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus.

  3. Nakonec do směsi vmícháme předvařenou nebo okapanou sterilovanou cizrnu, kterou necháme prohřát. Podáváme s chlebem, bramborovými noky či knedlíky. Kdo chce bezmasý pokrm, přidá místo uzeného masa uzené tofu nebo šmakouna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!