Dušené kuřecí závitky na gyrosu a zázvoru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 plátky kuřecí prsa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 50 g nivy
- 2 kousky dobré klobásky
- 2 růžičky brokolice
- 2 plátky anglické slaniny
- 1 lžička gyrosu
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžičku sójové omáčky
- 1 lžičku worchesterské omáčky
- 100 ml smetany
- Solamyl
- olivový olej
- sůl
Postup Dušené kuřecí závitky na gyrosu a zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Z prsou uděláme plátky, které naklepeme přes igelitový sáček, osolíme, posypeme gyrosem, zázvorem a na každý plátek propasírujeme stroužek česneku a ten rozetřeme po ploše.
Na plátek přijde anglická slanina, kousek nivy, brokoličky a klínky klobásy, zabalíme (balím tak, že si závitky sepnu kovovými jehlami jako pomocnými, pak ováži nití a jehly vysunu) a obalím v hladké mouce.
Dáme je na olivovém oleji zprudka opéct po všech stranách, když je obracíme, přidáme nakrájenou cibuli na proužky. Až je obojí opečené, přidáme vodu, dáme sójovku, worchester a dusíme do měkka.
Ke konci dušení nalijeme do šťávy Solamyl rozmíchaný v malém množství vody, dochutíme, nalijeme smetanu na zjemnění a už jenom chvilku převaříme.
Šťáva není omáčka, je to tak akorát, aby bylo jídlo pěkně šťavnaté a necháme jí dost vydusit. Kdo by chtěl ještě ostřejší, může přidat chilli.