Dušené kuřecí závitky na gyrosu a zázvoru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 plátky kuřecí prsa
2 stroužky česneku
1 cibule
50 g nivy
2 kousky dobré klobásky
2 růžičky brokolice
2 plátky anglické slaniny
1 lžička gyrosu
1 lžička zázvoru
1 lžičku sójové omáčky
1 lžičku worchesterské omáčky
100 ml smetany
Solamyl
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z prsou uděláme plátky, které naklepeme přes igelitový sáček, osolíme, posypeme gyrosem, zázvorem a na každý plátek propasírujeme stroužek česneku a ten rozetřeme po ploše.

  2. Na plátek přijde anglická slanina, kousek nivy, brokoličky a klínky klobásy, zabalíme (balím tak, že si závitky sepnu kovovými jehlami jako pomocnými, pak ováži nití a jehly vysunu) a obalím v hladké mouce.

  3. Dáme je na olivovém oleji zprudka opéct po všech stranách, když je obracíme, přidáme nakrájenou cibuli na proužky. Až je obojí opečené, přidáme vodu, dáme sójovku, worchester a dusíme do měkka.

  4. Ke konci dušení nalijeme do šťávy Solamyl rozmíchaný v malém množství vody, dochutíme, nalijeme smetanu na zjemnění a už jenom chvilku převaříme.

  5. Šťáva není omáčka, je to tak akorát, aby bylo jídlo pěkně šťavnaté a necháme jí dost vydusit. Kdo by chtěl ještě ostřejší, může přidat chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!