Dušené kuřecí s dýní a řapíkatým celerem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 dýně Hokkaido
500 g kuřecích stehenních řízků
4 jarní cibulky
kousek pórku
3 řapíky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
sůl
koření Zlaté kuře
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 chilli papričku
1 gelový kuřecí bujón
500 ml horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme a necháme asi 1 hod. uležet v chladu.

  2. Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu.

  3. V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou chilli papričku, aby nám ovoněl olej.

  4. Vložíme maso a zprudka ho opečeme z obou stran. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, gelový bujón, horkou vodu a necháme dusit.

  5. Když je maso a zelenina měkká můžeme podle potřeby zahustit hotovou jíškou. Já jsem nezahušťovala. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!