Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

hlávkové zelí (nakrájené na proužky)
1 cibule
kmín
grilovací koření
sůl
1 stroužek česneku
250 dkg vepřového masa (nakrájeného na menší kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naložíme do směsi grilovacího koření, kmínu, prolisovaného česneku a soli. Necháme hodinu naložené.

  2. Poté vše z misky přendáme na pánev a dusíme. Když máme maso měkké, tak ho zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme. Necháme krátce orestovat, aby se nám na mase udělala křupavá kůrčička.

  3. Poté přidáme cibuli nakrájenou na drobno, zelí a dosolíme. Přilijeme 2 dcl vody, promícháme a přikryjeme poklicí. Dusíme dokud není zelí měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!